3 mei 2015
a
A
Non! Nog maar twee maanden
Hallo lieve lezers,
Ik ben net teruggekomen van twee heerlijke weekjes vakantie in Nederland. Raar dat ik dit nu zie als vakantie, want eigenlijk zie ik mijn tijd hier in Parijs ook als een vakantie. Dus een vakantie in een vakantie! Hoe leuk kan het zijn?
Het was heel leuk om even terug te zijn in Nederland. Mijn moeder wist niet dat ik kwam dus zij had een kleine shock toen ik ineens 17 april ’s avonds laat nog aanbelde. Ze moest niet huilen, maar dat is achteraf eigenlijk wel logisch, want ze huilt nooit. We hebben in ieder geval genoten van deze twee weken. We hebben lekker gewinkeld en uitgegeten samen met mijn zusjes in Maastricht en ik heb mijn familie en vriendinnen weer bijna allemaal gezien, verder heb ik Koningsnacht goed gevierd en tot slot heb ik een kleine metamorfose ondergaan: ik heb een nieuwe bril en ben geen blondje meer. Volgens mij moeten de jongens er even aan wennen haha. Maar ik zelf ook nog dus dat maakt niet uit. Het ontvangst was weer erg leuk zoals alle voorgaande keren: heel enthousiast en heerlijk zonnig weer! Dat voelt echt heel goed! Maar zelf ben ik ook erg blij om weer terug te zijn. Ik had Limburgse witte goud asperges meegenomen voor de familie. Lionel en Patricia reageerden heel enthousiast. Dus ik denk dat zij het wel lekker vinden. Ik hoop dat de kinderen het ook lekker vinden, want toen ik klein was, vond ik het erg vies. Sterker nog; ik eet het pas ongeveer een jaar.
Het is niet te geloven dat september al acht maanden geleden is. Nog maar twee maandjes en dan zit mijn tijd hier er al weer op. Ik kijk er echt tegen op om hier weg te gaan. Ik zou het allerliefste nog een jaartje willen blijven, maar ik heb een paar dagen geleden besloten om dit toch maar niet te doen. Waarschijnlijk zou ik dan niet meer aan een opleiding begonnen zijn, denk ik. Want ik denk niet dat ik dan nog veel zin had om te gaan studeren. Nu heb ik er wel heel veel zin in. Ik heb in de vakantie meegedaan aan een meeloopdag op de HAN in Nijmegen (Frans docente) en deze was echt heel goed bevallen. Beter als de vorige keren dat ik daar ben geweest. Dit kwam vooral omdat ik me vakdidactiek heel anders had voorgesteld en de docente gaf leuk les dus dat maakt het ook meteen leuker. Ik had me al ingeschreven, maar ik wilde nog een keer kijken of het me wel goed beviel. Als het niet goed was bevallen dan was ik naar alle waarschijnlijkheid hier nog een jaartje gebleven. Maar het was dus erg leuk. Ook heb ik een studiekeuzecheck gemaakt en die was ook goed gegaan, want ik moest hiervoor op gesprek komen en ik had positief studieadvies gekregen! Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, want ik had op het onderdeel logica maar 10% goed van de 100. Maar de rest was prima dus ik ga in september beginnen in Nijmegen. Verder hebben zich nog maar 9 anderen aangemeld voor deze opleiding. Dus dat wordt een klein klasje. Hopelijk wel een leuk klasje!
Ik merk nu pas dat ik weer te lang niet geschreven heb. Mijn vriendinnen zijn in tussen ook nog hier geweest! Ontzettend bedankt Gaby, Elles en Fabienne! Het was echt een heerlijk paasweekendje! Het ging alleen veels te snel voorbij. (zoals alles hier veels te snel voorbij vliegt) We hebben veel dingen bezocht en ontzettend veel gelopen. In twee dagen wel meer dan 30 kilometer! Ik citeer Elles: “Dat is naar Roermond en terug!” Maar er waren wel meer leuke quotes dat weekend: Ik citeer mezelf en Gaby: “C&A, is dat geen Nederlandse winkel?” En zo had Fabienne er wel tig hahaha waaronder (op station Chatelet): “Hoe kan dat nou? Aan deze kant van het spoor staat Chatelet en aan de andere kant ook!” Genoeg gelachen dus!
Het hoogtepunt van het paasweekend was natuurlijk Eerste Paasdag: Disneyland Parijs! Wat heb ik hier ontzettend van genoten. Het was wel extreem druk, maar heel erg mooi en vooral magisch. Ik heb vooral genoten van de Disneyparade en al helemaal van het avondspektakel Disney Dreams. Dit was onbeschrijflijk! Zelfs toen ik daarna rond middernacht thuis kwam, kon de pret niet op! De paashaas had ook aan mij gedacht en er lagen gewoon chocolade eieren en een haas op mijn bed! Dit vond ik erg lief van mijn gastfamilie. Super attent!!!
Verder hebben we hier al te maken gehad met best wel zomerse temperaturen. Zelfs vandaag toen het nog superkoud was in Nederland toen ik vertrok, was het best wel warm toen ik hier aankwam.
In mijn vakantie heb ik nieuwe sportschoenen gekocht, want het is de bedoeling dat ik wat actiever wordt, vind ik zelf. Dus dat staat voor deze week alvast op de planning. Daarna kijk ik wel of ik het vol kan houden.
Tot slot heb ik dit weekend een lang weekendje vrij. Het is namelijk 8 mei en dat is hier een soort Bevrijdingsdag heeft Patricia me vanavond vertelt. Dus dan ga ik lekker de stad weer in.
Ik wens jullie een Nederland een fijne vakantie! En een fijne bevrijdingsdag-festival!
Groetjes Joy